Pochoutka pro horké letní dny
Zase je tu vlna veder, což je pozitivní zpráva pro naši dietu. Poté, co jsme spořádali snad vagón pečených brambor s tatarkou z Bageterie Boulevard, potřebujeme trochu decentnější stravu. Při vysokých teplotách sice nemáme chuť nic přehnaně konzumovat, ale doplňovat příjem energie se musí.
Dlouhé letní večery vábí k tomu, abychom pozvali přátele na kus řeči. K limonádě či vínu se také skvěle hodí jednoduché a výtečné občerstvení, které vytvoří snadno i ti, co se kuchyňské lince a sporáku jinak s oklikou vyhýbají. Recept na takovou letní pochoutku najdete níže.Limonáda, Fentimans, k dostání v My Food
Bezinkové víno, Valašský produkt, k dostání v My Food
Okurky plněné uzeným lososem a kozím sýrem
Budete potřebovat:
2 větší salátové okurky (k dostání v Albertu)
3 plátky uzeného lososa (k dostání v Albertu)
měkký kozí sýr (k dostání v My Food)
1 rajče (k dostání v Albertu)
1 jarní cibulka (k dostání v Albertu)
pražené kešu oříšky (k dostání v My Food)
Postup:
Nakrájejte okurky na 3 až 5centimetrové kostky, každou do půlky vydlabejte a naplňte měkkým sýrem, který jste předtím promíchali s nadrobno nasekaným rajčetem a kolečky jarní cibulky. Ozdobte kousky uzeného lososa a kešu oříšky.Hotovo, dobrou chuť!
Foto: archiv My Food, Pinterest