Pochoutka pro horké letní dny

Zase je tu vlna veder, což je pozitivní zpráva pro naši dietu. Poté, co jsme spořádali snad vagón pečených brambor s tatarkou z Bageterie Boulevard, potřebujeme trochu decentnější stravu. Při vysokých teplotách sice nemáme chuť nic přehnaně konzumovat, ale doplňovat příjem energie se musí.

Dlouhé letní večery vábí k tomu, abychom pozvali přátele na kus řeči. K limonádě či vínu se také skvěle hodí jednoduché a výtečné občerstvení, které vytvoří snadno i ti, co se kuchyňské lince a sporáku jinak s oklikou vyhýbají. Recept na takovou letní pochoutku najdete níže.
Limonáda, Fentimans, k dostání v My Food

Bezinkové víno, Valašský produkt, k dostání v My Food

Okurky plněné uzeným lososem a kozím sýrem

Budete potřebovat:

2 větší salátové okurky (k dostání v Albertu)
3 plátky uzeného lososa (k dostání v Albertu)
měkký kozí sýr (k dostání v My Food)
1 rajče (k dostání v Albertu)
1 jarní cibulka (k dostání v Albertu)
pražené kešu oříšky (k dostání v My Food)

Postup:
Nakrájejte okurky na 3 až 5centimetrové kostky, každou do půlky vydlabejte a naplňte měkkým sýrem, který jste předtím promíchali s nadrobno nasekaným rajčetem a kolečky jarní cibulky. Ozdobte kousky uzeného lososa a kešu oříšky.
Hotovo, dobrou chuť!

Foto: archiv My Food, Pinterest


Další články

V čem v horku do práce

Nezáleží na tom, jestli máte v kanceláři klimatizaci puštěnou na plné… Čti více

Jak na make-up v horku? Radí vizážistka…

Lucie patří mezi přední české make-up artistky: spolupracovala s… Čti více