Rychlý oběd k pracovnímu stolu: salát z cizrny a dýně

Známe to všichni: nestíháme zdravě jíst, chodíme do restaurací a fast-foodů a přibíráme. Jíst stravu, kterou jsme si sami nepřipravili, je občas fajn, ale pokud se to stane denní záležitostí, je potřeba si dát pozor. Konzumujeme pak více sodíku, soli i větší porce, než potřebujeme.

Doporučujeme vám tento rychlý, zdravý, ale hlavně velmi chutný recept, který můžete rychle připravit a pak donést v krabičce do práce.

Na 1 porci budete potřebovat (všechny potraviny jsou k dispozici v Albertu ve Vaňkovce):

Na salát potřebujete:

120 g nakrájené dýně
1 lžička mleté papriky
1 lžička provensálského koření
sůl a pepř
olivový olej
80 g uvařené, scezené a propláchnuté cizrny
½ lžičky mletého chilli
hrst rukoly
40  g nasekaných sušených rajčat

Na zálivku:

1 lžíce olivového oleje
½ lžíce jablečného octa
½ lžíce kurkumy
1 lžička medu

Postup:

Předehřejme troubu na 200 stupňů. Oloupeme dýni a nakrájíme na malé kousky. Vložíme na pečící plech a dochutíme mletou paprikou, provensálským kořením, špetkou soli a olivovým olejem. Pečeme zhruba 30 minut doměkka.

Na další pečící plech nasypeme cizrnu, dochutíme mletým chilli, důkladně promícháme a 20 minut pečeme, dokud není křupavá. Smícháme všechny ingredience na zálivku, dochutíme trochou soli a více pepře. Cizrnu a dýni necháme vychladnout, poté smícháme s rukolou, sušenými rajčaty a důkladně promícháme.

foto: Pinterest

 


Další články

Snídaně je základ dne!

Přiznejte se, jak často vynecháváte snídani? Nebo ji hltáte u… Čti více

Lahodná Ella: Nejvíc trendy kuchařka…

Byla studentkou a začínající modelkou, co měla strašnou životosprávu.… Čti více